Dirigent

De dirigent van Philips Brass is Koen Wijnen, afkomstig uit Eindhoven.

Koen Wijnen speelt al sinds zijn negende jaar trompet. Na een studie Muziekregistratie en klassiek trompet aan het conservatorium in Den Haag heeft hij zijn studie voortgezet aan het Brabants conservatorium met lichte muziek.
Koen speelt sinds 1997 bij de fanfare “Bereden Wapens” van de Koninklijke landmacht in Vught. Daarnaast is hij docent “Sound & Music technology” aan de rockacademie, fontys hogeschool voor de kunsten in Tilburg.
Koen remplaceert in verschillende orkesten als trompettist en heeft als drummer in veel bands gespeeld.
Hij is 10 jaar lang muzikaal leider van big band “the Jazz Academy” uit Someren geweest en valt op dit moment regelmatig in als dirigent bij verschillende orkesten uit de regio.
Koen is sinds november 2014 de nieuwe dirigent van Philips Brass in Eindhoven.

Tot november 2014 was André Willems, afkomstig uit het Belgische Neerpelt de dirigent van Philips Brass. André, geboren in het Belgische Heusden-Zolder, werd al op 9-jarige leeftijd hoornist bij de plaatselijke fanfare. Later speelde hij o.a. in het Symphonisch Orkest van Antwerpen, maar ook in een big-band en een dansorkest.
Sinds 1969 is hij docent Muziekvakken en Esthetica. Vanaf 1970 bekleedde hij diverse dirigentschappen, bekroond met driemaal goud op het WMC te Kerkrade.
André is veelgevraagd als jurylid van het Nederlandse Unisono voor marsoptredens, podiumconcerten, show- en muziekanalyse en solistenoptredens. Vanaf 1979 is hij dirigent van ons orkest.
Na 25 jaar heeft André in november 2014 zijn functie als dirigent van Philips Brass beëindigd tijdens een spectaculair optreden. André bedankt!