Biografie

In het begin van de vorige eeuw richtten enkele Philips medewerkers een eigen bedrijfsorkest op. Hoe ambitieus die ondernemende amateur muzikanten van het eerste uur ook waren, het huidige niveau van de Philips Harmonie zou hun stoutste dromen verregaand hebben overtroffen.

De Philips Harmonie bestaat uit twee orkesten van professionele allure: het Philips Harmonie orkest en PHILIPS Brass. Tezamen treden zij op als de “Marchingband”, de volledige Philips Harmonie.

PHILIPS Brass is een buitengewone ervaring voor de liefhebbers van het koper- en slagwerk. De bezetting bestaat uit trompetten, bugels, althoorns, euphoniums, trombones, bassen en slagwerk. Tijdens de regelmatig door dit orkest verzorgde concerten blijkt steeds weer, dat het een breed scala aan genres beheerst, variƫrend van klassieke muziek tot populaire composities en arrangementen. Zeg maar van Ravel tot rock en van Bach tot beat.

PHILIPS Brass kent een lange ontstaansgeschiedenis. In het begin waren er alleen de tamboers die voor het harmonie orkest liepen bij marsoptredens. Pas in de 60-er jaren kwamen er signaalinstrumenten bij, doordat sommige tamboers uit liefhebberij een blaasinstrument wilden bespelen. Deze groep muzikanten werd de “kleine staf” genoemd.

In de 80-er jaren werden de signaalinstrumenten vervangen door ventielinstrumenten. De naam “kleine staf” werd toen officieel omgedoopt tot de Brass and Percussion Groep, welke later nog werd omgedoopt naar Brass and Percussion Band. De Brass and Percussion Band bestond naast de tamboers uit trompetten, bastrompetten en bassen. In de 90-er jaren werd het instrumentarium uitgebreid met euphoniums, schuiftrombones en althoorns.

Begin 2012 werd naast een verandering van uniformering ook een naamswijziging doorgevoerd en gaat het orkest verder onder de naam PHILIPS Brass. PHILIPS Brass wordt veel gevraagd voor het opluisteren van belangrijke gebeurtenissen, concerten, sportevenementen, taptoes, e.d. De opredens van PHILIPS Brass worden hoog gewaardeerd vanwege de opmerkelijke muzikaliteit en choreografie.